Кадър Беновска и Трифонов ФБ Журналистката Илиана Беновска излезе с нов

...
Кадър Беновска и Трифонов ФБ Журналистката Илиана Беновска излезе с нов
Коментари Харесай

Беновска: Слави, ти взе властта. „Не е магия“, за теб е „изкушението на един глупак“!

Кадър Беновска и Трифонов ФБ

 

Журналистката Илиана Беновска излезе с нов изострен коментар за Слави Трифонов.

Ето какво написа тя:

По изборите Слави и Тото сътвориха песента „ Изкушение “.

Припевът е: „ И чудя се дали не е магия, в случай че не е - единствено дай ми знак. И чудя се, в случай че не е магия,може би, е изкушението на един простак. “

Слави, 7/8 ръченицата  ти с Румен Радев няма да си я изтропкате.

Историята ще  ти положи  епитаф с латинската фраза: „ Sic transit gloria mundi “ -  „ Така минава международната популярност “, Слави…

Епитафия  (на : ἐπιτάφιος) е малко слово, изсичано на  плоча на умрял човек, което кратко преразказва живота му

От години запитвам: Кой и на какво съображение Иска, само че и Може ли да ръководи България?

Политиката, глупако!

Ето отговорите на ИТН- сценаристите Тошко Йорданов и Филип Златанов на конференция в Българска телеграфна агенция от 16-ти юли 2021 г :

 

Илиана Беновска: Къде е Слави Трифонов? Защо той не се появява? През 2013 година , в едно мое посещение във вашето шоу , аз предложих на Слави да стане политик.

 

Илиана Беновска : Ти , апропо , за какво не станеш политик ? Имаш такава огромна публика, толкоз огромна популярност, толкоз доста опит и познания, за какво и ти не тръгнеш да ставаш политик?

Слави Трифонов : Сериозно ли питаш?

Илиана Беновска : Много съществено. За да се обезврежда , малко , с различен полюс пространството.

Слави Трифонов : По смисъла на професионализма… и по смисъла на това, което е споделил Кант… за смисъла на живота, че човек би трябвало да се самоосъвършенства, един експерт би трябвало да работи нещо, в което да става все по - добър и по - добър. Не имам вяра това за „ пенкилера “, че като можеш да правиш едно нещо добре, ще можеш да правиш и друго добре. Тоест, примерно, си добър като пожарникар, или началник на охранителна компания и това значи, че си добър като кмет или министър - ръководител.

Илиана Беновска : Въпросът е следния. Да си довърша тематиката за политика, че доста ме кефи. Ако ти тръгнеш да ставаш политик , всичко ти е 10.

Слави Трифонов : Защо?

Илиана Беновска : Вече го изредих тука, отново ли да те полаская? Слави, доста си висок - освен на растеж. Много си висок - по разсъдък и влияние.

Слави Трифонов : Не е ли разумно аз да стана, окей, аз ставам политик и по-късно? То не е задоволително да станеш политик.

Илиана Беновска : След това стопираме да пускаме нашата обичана ария, която пускаме по „ Радио К2 " -  заедно със стихотворението на Ръдиърд Киплинг „ Ако " - „ Нема такава страна " и почваш да пееш „ Ето я такавата страна, аз я управлявам Слави Трифонов ".

Слави Трифонов : Усещам някаква подигравка, аз не съм тръгнал да ставам политик.

Илиана Беновска : Няма подигравка. Създаваш , с изключение на политически и живописен облик. Ще ставаш ли политик?

Слави Трифонов : Не.

Илиана Беновска : Само едно ти куца, да знаеш .

Слави Трифонов : Кое?

Илиана Беновска : Може би , би трябвало да се задомиш преди да станеш политик.

Слави Трифонов : Бойко Борисов не е женен, пък стана политик.

Илиана Беновска : Бил е. Я , виж Сергей Станишев -  как се задоми ! Че и две деца роди.Този, който управлява страната, той би трябвало да влиза и да излиза от парадния вход. Той би трябвало да обезпечи работни места, а не да подмята лепта на хората.

Слави Трифонов : Значи, с тия с които разполагаме, нито един от тях не става.

Илиана Беновска : Аз за това ти предложих ти да станеш политик ! Ето те тебе ! Я ръкопляскайте тука - без да ви е написано, дайте по - мощно, поощрете го !

Слави Трифонов : Както се споделя, следователно, ще продължим този диалог, уважаеми фенове, показах ви Илиана Беновска.

Илиана Беновска: Какво се е трансформирало от този момент до момента?

 

Тошко Йорданов:  Г-н Трифонов е на работа сега.

 

Илиана Беновска: Къде работи той?

 

Тошко Йорданов:  Г-н Трифонов работи в телевизия 7/8 и е на работа сега. 2013 година, когато сте гостувала и господин Трифонов Ви е отказал да стане политик, е 3 години преди да има референдум. След националния референдум, който ние инициирахме и на който, няма да се уморя да дублирам, над 3,5 милиона жители гласоподаваха и над 2,5 милиона дадоха отговор с „ да “ на всички въпроси. Такава поддръжка нито една партия не е постигала в страната. И политическото статукво се изплю върху волята на хората. И тогава -  аз n-ти път ще го повторя, очевидно не сте ни  слушали - тогава стана ясно, че ние или би трябвало да се откажем, или решението на хората да го създадем е закон, създавайки политическа партия. Ако имаше вид да го създадем без политическа партия, щяхме да го създадем без политическа партия. Така че тази партия е правена от напън. Това е!

 

Илиана Беновска: Питах за кабинета, ще ми отговорите ли, нали , не се криете?

 

Тошко Йорданов:  Кабинетът ще го представим напълно скоро. Ще си разреша да го кажа тъкмо по този начин: „ Когато му пристигна времето! “

 

Филип Станев:  Кабинетът, откакто стана ясно, че господин Василев няма да е министър-председател - не сте чели поста през вчерашния ден - постанова се известна проверка и на останали министри.

 

Илиана Беновска: А би трябвало ли да го чета, кажете Вие!

 

Филип Станев:  Трябва да четете осведомителния поток, през вчерашния ден господин Трифонов сподели, че ще има проверка и на останали министри!

 

Илиана Беновска: Извинете, само че Слави Трифонов е някакъв „ класик “, който би трябвало да четем непрестанно ли? !

 

Тошко Йорданов:  Пълно е с сътрудници, не е нужно да влизаме в разговор с Вас!

 

Илиана Беновска: Просто желая да схвана, какъв е историческият миг?

 

Тошко Йорданов:  Беше Ви отговорено!

 

 

Филип Станев:  Ние постоянно сме били смели, в никакъв случай не сме били страхливи. Познаваме се, работили сме в този прелестен формат - вие бяхте в комисията на „ България търси гений “. Но това към този момент няма значение. Всъщност ние се познаваме с множеството от вас за това, че от дълги години сме в медиите. Ние не можем да имаме по никакъв метод някакво репресивно, някакво отрицателно, някакво преобладаващо или тоталитарно отношение към медиите. Ние продължаваме да сме част от тези медии, нашите специалности ни разрешават да ги упражняваме, без значение, че сме влезнали в друго занятие. Само да Ви кажа, че ние с сътрудника Йорданов нямаме някакво такова вътрешно чувство, че сме се трансформирали в невероятни политици -  сега на сцената са блеснали новите лица на българската политика. Нашите същински специалности са разнообразни - ние сме сценаристи, ние сме публицисти, само че ние да си повярваме в този момент, че сме станали политици, както си повярва преди време един пожарникар?! Не че има нещо неприятно в това да си пожарникар. Така, че нашето отношение ще бъде такова. Ние ще бъдем – хайде, да използваме този всекидневен израз, ние ще бъдем другарски настроени към медиите и по този начин е вярно. Спомнете си по какъв начин в предния парламент ние върнахме публицистите назад - те бяха затворени като стадо и бяха отделени, и бяха отделени от парламентаристите. Всеки един, който е на обществена позиция, без значение дали е народен представител, би трябвало да бъде открит с медиите. Другото просто не работи!

   И ми хрумва да Ви дам една концепция - тъй като виждам периодичен Вашето предаване, а в този момент спряхте тази процедура -  много ми харесва, дето, подхвърляхте ябълката! И скрито се надявах през днешния ден да ми метнете една ябълка, с вярата да я хвана. Но. Само да Ви кажа, тъй като в този момент е сезонът на дините - може да хвърляте любеница, тя се хваща доста мъчно.

 

Илиана Беновска: Това с хвърлянето на дините -  има други мадами, които хвърлят дини. Но Ви благодаря за концепцията! Считайте, че съм Ви дала по една ябълка виртуално! Благодаря Ви!

 

Тошко Йорданов:  Заповядайте, г-жо Беновска!

 

Илиана Беновска: Благодаря, господин Йорданов! Въпрос към господин Василев. Г -н Василев, не знам дали тук присъстващите са чели Вашата книга от 2014 година „ Меню за реформатори “. Н е знам дали и г-дата Тошко Йорданов , и Филип Станев са чели тази книга. Н о , тъй като , зная вашият взор върху интернационалната политика и структурирането - евентуално и по тази причина са Ви поканили. З ащо не им предложите, взимам мотив от думите на господин Йорданов, че са Има Такъв Народ са „ несистемна партия , пък и от това хубаво шоу, да назначат М инистър на Щ астие то ? В Абу Даби има подобен министър -  една от най-успешните стопански системи. И там, този министър , е жена ! Така ще покажете, че в действителност имате нематериалност. Това го споделям в тона на шоуто, което се разиграва тук, алегорията я разбирате , допускам? Ще ми отговорите ли?

 

Филип Станев:  Вижте, концепцията не е неприятна в книжовен проект. Аз не съм чел книгата на Николай Василев, за която говорите.

 

Илиана Беновска: Той ще Ви я подари!

 

Филип Станев:  А с Министерство на щастието, в случай че желаете, можем да влезем в хипотезата на книгите на Джоан Роулинг.  И да създадем Министерство на магията!

 

Ще си спестя комeнтар…

Слави, ти взе властта… „ Не е магия “…За теб  е „ изкушението на един простак “!

По изборите Слави и Тото сътвориха песента „ Изкушение “.

Припевът е: „ И чудя се дали не е магия, в случай че не е - единствено дай ми знак. И чудя се, в случай че не е магия,може би, е изкушението на един простак. “

Слави, 7/8 ръченицата  ти с Румен Радев няма да си я изтропкате.

Историята ще  ти положи  епитаф с латинската фраза: „ Sic transit gloria mundi “ -  „ Така минава международната популярност “, Слави…

Аз съм Беновска. И запитвам.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР